Дългосрочни ползи за здравето от включително куркума в ежедневната диета според научните статии

Submitted by Александър Тодоров on Mon, 05/24/2021 - 16:41
Дългосрочни ползи за здравето от включително куркума в ежедневната диета според научните статии

Куркумата е популярна кулинарна подправка и традиционни билкови лекарства, и има нарастващо тяло от изследвания, свързани с неговата терапевтична употреба за незаразни болести.

Предишния преглед на куркума nutraceuticals фокусирани върху всички области на хийт, включително психичното здраве и когнитивната функция, и установено SRs на използването на куркума/куркумин като интервенция за артрит, възпалителни заболявания на червата, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на кожата, депресивни разстройства и болестта на Алцхаймер.

Това осигурява поглед върху обхвата на клиничните условия, за които се изследва куркума, al- Въпреки че в тази статия не е имало извличане и анализ на данни, и няма оценка или обсъждане на качеството на наличните доказателства.

Ползите от куркума, настрана от модифицирането на кръвната захар и липидите, е да се забави прогресията на заболяването, например фиброза, която се развива в NAFLD, и да се обърне системни възпалителни промени. В лабораторни изследвания, водни екстракти от куркумин sup- преса протеини за транспортиране на мастни киселини (FATP2 и FATP5) за намаляване на натрупването в черния дроб, и куркумин намалява транскрипционния фактор израз (PPAR γand C/EBP α) свързани с увеличаване на висцералната мастна маса в Метс.

Съставки на куркума, различни от куркумин също показват противовъзпалителни действия; етерични масла инхибират tNF α-възпалени каскади в кератиноцитите.

Хората търсят

куркума таблетки, куркума форте, куркума ползи, куркума капсули, куркума за отслабване, чай от куркума, куркума на прах, мед и куркума, рецепти с куркума, био куркума, мляко с куркума