Екстракт от бреза като естествен диуретик и диафрагма

Submitted by admin on Tue, 05/04/2021 - 06:09

Се счита за ефективен природен диуретик, което улеснява потока на урината, тя се използва за избавяне на тялото от излишната вода и облекчаване на подуване на корема, а също така помага в борбата с инфекциите на пикочните пътища, цистит, простатитом и камъни в бъбреците. Чрез диурезата той премахва пикочната киселина, токсините и водата от тъканите, което играе важна роля в елиминирането на целулита и затлъстяването.

Освен това, поради диуретичните си свойства, той се използва и при лечение на ревматизъм, подагра, оток, леки артритни болки и възпаления на пикочния мехур. Билкарите отдавна препоръчват екстракт от бреза за разтваряне на камъни в бъбреците.

Използва се като диафрагма, той произвежда изпотяване (изчиства токсините от тялото през кожата) и помага да се охлади тялото и да се намали треската, което го прави полезно за облекчаване на дискомфорта при настинки и други симптоми на вирусна инфекция и хроничен синузит. Бактерицидите на кората успяват да елиминират патогените на коремен тиф, туберкулоза и дифтерия. Също така за вътрешна употреба се използва за облекчаване на главоболието, причинено от замайване, и за тонизиране на нервната система.

Като антивирусно средство, изследователите твърдят, че бетулиновата киселина, извлечена от бреза, забавя растежа на човешкия имунодефицитен вирус (ХИВ), вирус, причиняващ СПИН. Предоставящи също така е тестван на неговата ефективност при лечение на респираторно-синцитиального вирус (RSV), който може да предизвика тежки симптоми на настинка и пневмония, както и на рак на кожата и мозъчни тумори, особено при децата.

Брезова се е използвал за лечение на херпес вирус, който може да причини херпес, инфекция на половите органи, вятърна шарка, херпес зостер, инфекциозна мононуклеоза и се смята, че играе роля в дифузна склероза и сарком Карпози, която е рак, който често се поставя човек със Спин на границата. Лечението на базата на бетулин е няколко пъти по-ефективно от сегашното лечение на херпес. Уникалната биология на бетулина и бетулиновата киселина също показа, че те помагат да се предпази черният дроб от токсични химикали и да се намалят токсичните ефекти на химиотерапията и лъчетерапията.