Хемороиди: Причини, лечение, превенция; Лекарства за хемороиди и Естествени процедури

Submitted by Александър Тодоров on Tue, 08/03/2021 - 03:36
Хемороиди: Причини, лечение, превенция; Лекарства за хемороиди и Естествени процедури

Хемороидите са често срещан проблем и изследванията показват, че 75% от хората се сблъскват с него в даден момент от живота си. Хемороидите са по-чести във възрастовата група от 45 до 65 години. Хемороидите са подути вени около ануса или долната част на ректума. Те могат да бъдат болезнени и кървящите хемороиди се лекуват по-дълго. Хемороидите могат да бъдат вътрешни или външни. Вътрешните хемороиди са вътре в ректума. Външните хемороиди са извън аналния отвор.

Терминът хемороиди, образувана от думата "хаема (кръв)" и "роос (поток)", с произход от гръцки език, е използван за първи път Гиппократом (460 г. пр. хр) за описание на съдово кървене от задния проход.
Малките хемороидни възли могат да се лекуват в рамките на 7 до 10 дни сами, без да е необходимо лечение. Хората, страдащи от хемороиди, често трябва да обмислят промяна в начина си на живот и диета.

Всеки има хемороиди

Хемороидите са много чести и здравните експерти предполагат, че всеки има хемороиди. Те причиняват проблема само когато са подути или болезнени. Подутите хемороиди могат да причинят сърбеж и болка около ануса, които могат да причинят дискомфорт при дефекация. Бременните жени също много често страдат от хемороиди и се появяват на по-късен етап от бременността. Те могат да останат до раждането.

Диета с високо съдържание на фибри за хемороиди

Исторически се смята, че диетата с ниско съдържание на фибри и запек увеличават риска от хемороиди, но това не е доказано. Симптомите, които обикновено се приписват на хемороиди, включват кървене, болка, сърбеж, отделяне на изпражнения, пролапс и освобождаване на слуз.

Хирургичните процедури са ефективни при елиминирането на хемороидите, но могат да бъдат болезнени. Предвид тежестта на заболяването и многобройните пропуски в нашето разбиране, е време за целенасочени изследвания, за да се разбере причината, симптомите и най-доброто лечение за пациенти със симптоматични хемороиди.
Въпреки че хемороидите са причина за значителни икономически разходи и лично страдание, тя е получила изненадващо малко внимание от изследователите. В Съединените щати хемороидите са третата най-често срещана амбулаторна диагноза на стомашно-чревния тракт с почти 4 милиона посещения в офиси и спешни отделения годишно.

Промени в диетата за предотвратяване на хемороиди

Докато хемороидите могат да имат различни причини, естественото лекарство за хемороиди включва диета с по-високо съдържание на фибри. Когато имате високо съдържание на фибри, изпразването на червата е лесно и няма напрежение във вените. Това намалява появата на хемороиди. Приемането на лаксативи, яденето на плодове, които имат слабително действие, добавянето на много фибри към диетата и приемането на люспи от живовляк (Хуск) са някои от най-добрите начини за борба с хемороидите в дългосрочен план.

Пиенето на достатъчно вода или течности също намалява симптомите на хемороиди. Здравните експерти препоръчват пиене на осем чаши вода на ден. Това ще предотврати запек и напрежение, което причинява хемороиди.

Упражнявайте редовно, за да избегнете хемороиди

Упражненията или физическата активност са друго дългосрочно решение за предотвратяване на хемороиди. При много хора хемороидите възникват поради продължително седене. И след като имате хемороиди, продължителното седене или стоене може да създаде още повече проблеми. Ако упражнявате редовно, движенията на червата ще бъдат редовни и ще можете да избегнете хемороиди. Моля, имайте предвид, че дори и в случай на хирургично лечение, хемороидите могат да се повторят.

Хората също търсят Крем за прибиране на хемороиди, Възпалени хемороиди лечение, Как да премахнем външни хемороиди, Лекарство за хемороиди, Кървящи хемороиди лекарства, Лечение на хемороиди с билки, Лечение на сърбеж при хемороиди, Компреси за хемороиди.

Операция за хемороиди

Хирургията обикновено е последната възможност за лечение на хемороиди. В началните етапи лекарите препоръчват кремове за борба с хемороидите. По-малко от 10% от хората с хемороиди се нуждаят от операция. Може да се наложи операция, ако хемороидите ви са много големи или ако имате както външни, така и вътрешни хемороиди. Обичайните хемороиди трябва да намалеят в рамките на една седмица. След операцията пациентите се възстановяват в рамките на три дни.

Разпространение на сериозни хемороиди

Разпространението на хемороиди е 14,4% при южнокорейците, 38,9% при австрийците и допълнително 25% от британците. Изследвания, проведени в 21-ви век, показват, че годишната разпространението на хемороиди е с 1,2% през 2014 г. сред по-възрастните, и само 52,33% от пациентите се изисква рецепта или 59,80% от тях изискват медицински преглед. В проспективном наблюдательном национално проучване, проведено във Франция, 166 от 1061 (15,6%) от пациентите с обща практика са имали анален симптоми, най-често диагнозата е хемороиди (25,8%) след ректален преглед.

Естествено лечение на хемороиди

За тази цел се използват няколко растителни продукти / етнопрепарати, които са доста ефективни при лечението на ранен стадий на хемороиди. Най-често използваните растителни източници срещу хемороиди са Aesculus hippocastanum L. (конски кестен), алое вера (L.) Burm.f (алое), Centella Asian (L.). Градски. (Gotu кола), Гинко билоба Л. (Гинко билоба), вещица леска виргиниана Л. (вещица леска), Слез сильвестрис Л. (слез) и Рускус акулеатус Л. (метла касапин). Много от тези природни средства обаче не са изследвани.

Анални пукнатини

Аналните пукнатини, понякога наричани анални язви, са малки разкъсвания в лигавицата на ануса. Те са причинени от напрежение при дефекация, диария, големи изпражнения, анален секс и раждане. Аналните пукнатини са много чести при кърмачета.

Възпалителни заболявания на червата

Възпалителни заболявания на червата (IBD) е термин, използван за описване на няколко заболявания на дебелото черво и червата, включително улцерозен колит и болест на Crohn. Това са автоимунни заболявания, което означава, че тялото ви изпраща бели кръвни клетки в части от храносмилателния тракт, където те отделят химикали, които причиняват увреждане или възпаление на червата.

Възможности за лечение на хемороиди на ранен етап

Почти 70% от американците страдат от хемороиди при скринингова колоноскопия.1 лечението на хемороиди в офиса е нарастваща и печеливша бизнес практика. Въпреки че хемороидите са широко разпространени и все по-често лекувани, симптоматичните хемороиди са слабо разбрани и има малко доказателства, които да ръководят лечението. Досега в Съединените щати не е проведено качествено изследване на хемороидите.

Външните хемороиди обикновено са асимптоматични, освен ако не се тромбят. Тромбираните хемороидни възли са много болезнени. Когато външните хемороиди се разтварят, могат да се запазят кожни белези, които могат да се раздразнят или да създадат проблеми с хигиената.

Според проучване, проведено в Съединените щати, жените са по-склонни да съобщават за хемороиди, отколкото мъжете (24% срещу 16%). Посещенията за хемороиди са по-чести, отколкото при рак на дебелото черво, дивертикуларна болест, синдром на раздразнените черва или възпалително заболяване на червата.

Всяка година милиони рецепти без рецепта се купуват за лечение на хемороиди.

Хемороидите са по-чести в развитите страни

Смята се, че хемороидите са по-чести в развитите страни. В допълнение към разликите в приема на фибри и запек, позата по време на дефекация е друг фактор, който отличава развитите страни от развиващите се.

В общества, които приемат западни тоалетни, хората седят по време на дезертьорство, вместо да клякат. Убеждението, че клякането е по-естествено положение за дефекация и е по-малко вероятно да доведе до запек и хемороиди, доведе до насърчаване на тоалетни принадлежности като клякам. Хората вероятно ще прекарват повече време в седяща тоалетна, отколкото в клякаща тоалетна. Проучване на 100 пациенти с хемороиди, идентифицирани проктоскопично, установи, че прекарват повече време по време на дефекация и четене в тоалетната, отколкото избраната контролна група.

Лечението на хемороиди включва лекарствена терапия, нехирургични кабинети и хирургия. Терапия на първа линия обикновено включва промяна на диетата с адекватен прием на течности и фибри, както и избягването на напрежението и ограничаване на продължителен престой в тоалетната. Данните за влакната бяха оценени чрез систематичен преглед и мета-анализ, при който бяха идентифицирани 7 проучвания за лечение с умерено качество. Тестовете са изследвали добавки с фибри, обикновено обвивки от живовляк (не хранителни фибри) при пациенти със симптоми и е установено, че симптомите на хемороиди са се подобрили в кратък период от време с добавки с фибри. Друго проучване не установи, че добавката с фибри е по-ефективна в борбата със симптомите, отколкото плацебо.

Повече Ресурси

По какъв начин се проявяват вътрешните хемороиди

Хемороиди - Доктор Костадин Зарков

Хемороиди! Какво представляват, симптоми и лечение

Хемороиди - видове симптоми и лечение

Хемороиди - Заболявания - Хемороиди - Доктор Онлайн