Куркума - Супер храна с множество ползи за здравето

Submitted by Нина Добрев on Sat, 03/28/2020 - 17:07
Куркума - Супер храна с множество ползи за здравето

Куркумата придоби популярност през последните години като суперхрана, в която се кълнат повечето от индивидите за здравословно хранене. Куркумата предлага много ползи за здравето. Куркумата е вероятно суперхрана с най-голям брой изследвания, проведени от изследователи за нейните ползи за здравето.

Куркумата се използва от хиляди години в индийската кухня и в индийската система на Аюрведа като лечебна билка. Индийските хора не смятат куркумата за суперхрана, а просто я консумират ежедневно, тъй като тя е неразделна част от диетата им (Куркума).

Манията за куркума на суперхрана започна преди няколко години, когато множество изследователски екипи започнаха да проверяват влиянието на куркумата върху възпалението в различни органи. Възпалението се появи като основен проблем за много видове болки, от които страдаме. И куркумата има куркумин, който се счита за естествена и високоефективна противовъзпалителна активна съставка в куркумата. И така, куркуминът започна да се продава като билкова добавка. Компаниите започнаха да извличат куркумин от корен на куркума и да използват в него козметика, ароматизиращи храни и за естествен цвят в хранителни продукти (Био Куркума).

Много научно доказани ползи за куркумина за здравето включват потенциала за предотвратяване на сърдечни заболявания, Алцхаймер и рак. И също така помага при справяне с болки в тялото и ставите.

Хората търсят

куркума таблетки, куркума форте, куркума ползи, куркума капсули, куркума за отслабване, чай от куркума, куркума на прах, мед и куркума, рецепти с куркума, био куркума, мляко с куркума