индийски живовляк, Псилиум люспи (Хуск) Ползи за здравето

Submitted by Нина Добрев on Sun, 04/05/2020 - 09:23
индийски живовляк, Псилиум люспи (Хуск) Ползи за здравето

индийски живовляк набира все по-голяма популярност, тъй като добавя така необходимите фибри към нашата редовна диета. Тъй като в съвременните диети липсват фибри, най-лесният начин за добавяне на фибри към диетата е чрез консумация на 5 грама от люспи дневно. индийски живовляк е известен още като Хуск, хуск фибри и псилиум хуск.

Хъска като естествено лечение на запек

Хускът е изключително полезен при справяне със запека и в сравнение с лекарствата, това е естествен начин за подобряване на движението на червата ви. Увеличаването на приема на вода обаче е важно, докато консумирате индийски живовляк (Psyllium Husk), тъй като има високо съдържание на фибри.

индийски живовляк за отслабване

Някои изследователски проекти дори са проверили дали индийски живовляк може да помогне при отслабване. Люспите могат да разширят до 10 пъти обема си във вода. Консумацията на люспи може да запълни стомаха и да намали приема на храна.

Почистване на дебелото черво: През последните години почистването на дебелото черво стана популярно сред хората, които се интересуват от здравословно хранене. индийски живовляк е добро почистване на дебелото черво. Поддържа здравето на червата. Това ще доведе до по-добра имунна система.

Консумирайте люспите директно с вода

Просто добавете чаена лъжичка люспа в чаша вода. Разбъркайте го добре за две минути. Псилиумът се разширява и става желатинен, когато към него се добави течност. Затова е важно да консумирате люспите в рамките на няколко минути, които се сгъстяват твърде много.

Естествен начин на консумация на повече фибри е чрез добавяне на пълнозърнест хляб към вашата диета. Яденето на достатъчно салати и пресни плодове също подобрява приема на фибри.

Ленените семена, сминдухът и овесените трици също са полезни за здравето на червата и справяне със заболявания поради по-ниската консумация на фибри.

Хората търсят

хуск, хуск цена, хуск капсули, псилиум хуск, хуск противопоказания, хуск мнения, диета за отслабване с хуск, хуск фибри, хуск отслабване мнения, какво е хуск, хуск 1 кг, хуск на прах цена, псилиум хуск форум, хуск за готвене, хуск отслабване, хуск отзиви, рецепти с хуск, хуск цена марешки, хуск капсули цена

Tags