Ползи за здравето на джинджифиловите шотове

Submitted by Нина Добрев on Sat, 03/06/2021 - 10:29
Ползи за здравето на джинджифиловите шотове

Имбирные шоты, които представляват напитки, приготвени от концентрирана брой корен от джинджифил (Zingiber officinale), се твърди, че помагат да се предотврати заболяване и за укрепване на имунната система.

Въпреки че джинджифиловите инжекции едва наскоро станаха популярни в уелнес общността, джинджифиловите еликсири се използват от древни времена за лечение на различни заболявания (1).

Докато джинджифилът има впечатляващи здравни свойства, може да се чудите дали приемането на джинджифил е наистина полезно.

Докато е добре да използвате пресен сок от джинджифил, но джинджифиловите снимки също могат да бъдат получени от сух джинджифил на прах. Можете да смесите сух джинджифил на прах с мед и цейлонска канела и да добавите вода към него. Силата може да се регулира според вашия избор.

Джинджифиловите Шоти са концентрирани напитки, приготвени с пресен джинджифил. Съставките варират в зависимост от рецептата.

Някои снимки съдържат само пресен сок от джинджифил, докато други включват лимонов сок, портокалов сок, куркума, лют червен пипер и/или манука мед.

Те се приготвят чрез изстискване на сок от пресен корен от джинджифил или смесване на прясно настърган джинджифил с други сокове като лимон или портокал.

Джинджифиловите шотове се предлагат в завършен вид или по поръчка в сокоизстисквачки или специализирани магазини за здравословно хранене.

Можете също така да ги разбиете у дома със сокоизстисквачка, като добавите прясно изцеден джинджифил към цитрусовия сок или смесвате парче джинджифил с други съставки в мощен миксер.

Поради високата концентрация на този мощен корен, джинджифиловите Шоти могат да бъдат пикантни и неприятни за пиене. По този начин те се произвеждат в малки количества и обикновено се консумират с една или две глътки.